bike wont start and doesnt even make a sound
Results 1 to 8 of 8

Thread: bike wont start and doesnt even make a sound

  1. #1
    Registered User Array
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    N. Van (victoria untill may)
    Bike
    94 Kawasaki ZX-7

    bike wont start and doesnt even make a sound

    im riding a 94 zx7, ive never had a problem starting, through any weather or temp. however today i stopped the bike came back 4 hours latter and its not starting.

    the lights turn on (all but the headlights that come on with the starter switch) but when i hit the starter switch nothing happens, there isnt even a sound out of the junction box.

    i assume then that the problem is either in the kill switch, the starter button, or both the neutral and clutch leaver lockouts are reading wrong.

    has anyone had this problem or can anyone provide more insight into it?

  2. Remove Advertisements
    BCSportBikes.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Purist Array halo11's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Coquitlam
    Bike
    2000 CBR 929RR (Angelique)
    I just had a similar problem. There was a secondary kickstand sensor up near the ignition that had burned out. While you're at it, check the primary sensor.
    My shoulder check IS my turn signal.

  4. #3
    Registered User Array 125cbr rider's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Coquitlam
    Bike
    2014 Honda CB500X
    i had 94 zx7 as well. that bike had a good sense of humor.
    sometimes it would not start when its in N with side stand out. it would make you pull the clutch in to start it then sometimes not. and when you start it with the clutch in and let it out slowly it would stall. they are some bitchy bikes. it gets funner. wait till your Neutral light stops working and turn signal lights. that little light cluster has like a timed date to stop working.

  5. #4
    Ridin hard n dirty Array Mr.Sushi ya ha's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    3rd rock from the sun. po co.
    Bike
    bunch "o" bikes
    could be a few easy things....but firat eliminate that the battery has enough power so measure the volts...12.4 is the minimum...

    next look at all the switches that keep the bike from starting...the bar kill switch, clutch switch, and kick stand....sometimes flicking them on and off many times is enough to get the contacts working again...

    after that you can do a test light check to see if power is going to the starter...if it is then the started is cooked or the brushes are stuck so tap it with a soft hammer...

    if it is no power then work your way back to the solonoid somewhere under the seat until you find power...
    Remembering Bill Mclean.
    Having had a colonoscopy......I have now seen where the sun don't shine......(Me)
    Cancer Sucks!!!

  6. #5
    Twin A Array Jaybo's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Po'Mo
    Bike
    Street:SV1000S Race:Ninja 250R, CBR600 F3, DRZ125
    from my experiences.. try working the clutch in and out (while in neutral of course!) when pushing the button. that doesn't work go under the seat and try tapping the starter relay with the handle of a screwdriver while pushing the button.
    also try bumping it in gear to turn the engine over as if you were pushing starting it.
    These all worked for me in different situations when one of my working perfectly fine 7R's wouldn't start as you have described.
    Some people are like Slinkies ...
    Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.

    TwinBrosRacing <-click
    WMRC & PCMRC #19
    WMRC President

  7. #6
    Registered User Array
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    N. Van (victoria untill may)
    Bike
    94 Kawasaki ZX-7
    what about a starter relay problem? im not much of an electrician but ive got the meter out and am trying to track down all this stuff, also does anyone know if the zx7 has a ignition fuse somewhere other than the fuse box

  8. #7
    Registered User Array
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    N. Van (victoria untill may)
    Bike
    94 Kawasaki ZX-7
    got it running, ended up being a wire connection to the starter button. thanks all

  9. #8
    Registered User Array
    Join Date
    May 2008
    Location
    White Rock
    Bike
    Kawi ZX6R
    Damn...its like bad wiring month for Kawasakis...lol

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •